Dům v Portonaccio – Roma 2017

Řešení Essential společnosti Scrigno se stala vyhledávanými znaky projektu architektonického studia NA3 díky svému minimalistickému stylu a všestranné povaze. Harmonická interpretace prostoru, vytvořeného okolo protikladu pevnosti kovu a tvárnosti prostředí, díky neutrálním barvám bílé a průhlednosti skla, jež umožňují tvarům projektu, aby se vyjádřily naplno.

Na starověkém římském venkově v současnosti zasaženém narůstajícím rozvojem měst, z pozůstatků staré továrny na led, uvnitř novostavby ožívá duplex, který vytvořil Nicola Auciello, jenž se ideálně obrací na mladé a dynamické publikum, s vlastní budoucností, která se před ní rozevírá. Projekční návrh vytvořený okolo roubování stálé přepážky vybavené surovým železem a dřevem a přítomností silného materiálů, se vine v tanci členěných prostorů na modulu úhlu, jenž je chápán jako výchozí a cílový prvek lineárních, avšak dynamických tvarů. Oko se zaměřuje na krásu řešení společnosti Scrigno, která se zapojují do poeticko-emocionálního pojetí, speciálně vyvinutého, aby vyvolal pocity, které jsou daleko od zbytečné virtuozity a zbytečné nadbytečnosti.

Dveře Scrigno Essential, kromě toho, že jsou oceňovány pro svou nepostradatelnost a funkčnost, jsou vybírány kvůli své kvalitě a své skutečné minimalistické mnohostrannosti, což z nich činí elegantní, konečné provedení architektury, jež se vyjadřuje i díky němé eleganci prvků, které ji doplňují. Vyniká řešení Essential Scorrevole (posuvné dveře) ze skla, které svou nehmatatelnou přítomností dokonale ztělesňuje koncepční stránku bytu a pozvedává jeho úroveň, přičemž zahrnuje kontrastní hru mezi objemy a materiály. Sklo svou průhledností ironicky oponuje železu, které je surové a tvrdé a dřevu, jenž je ušlechtilé a tvárné, což potvrzuje jedinečnost a neopakovatelnost každého jednotlivého detailu. Řešení, které lze uzpůsobit v rozměrech, se vyznačuje elegantní jednoduchostí šitou na míru. Kromě toho řešení Essential Scorrevole, v provedení z bílého dřeva, se dokonale zasune v délce stěny, díky čemuž je jeho přítomnost téměř nepostřehnutelná ve srovnání s roubováním a dokonale dokáže uspokojit extrémně projektovaný návrh, kde vše sází na dynamický kontrast hladkých a hranatých povrchů. Posuvné dveře se stávají nezbytnou součástí architektury s důrazem na rafinované nuance projekčních řešení.

Nicola Auciello z architektonického studia na3 komentuje: „Věhlas řešení Scrigno je zjevný a není potřeba na něj upozorňovat, vzhledem k velmi vysoké kvalitě produktu, uznávané v odvětví průmyslu. Můj výběr se motivoval moderností a kvalitativními hodnotami a univerzálností řešení, jež uvnitř projektu mohou ochabovat až se vytvoří jediná jednotka, tvořící prostory proměnlivými, nevázanými předem vytvořenými nebo překonanými modely, jež doprovázejí existenci člověka, který žije v současnosti.“

Francesco Bigoni, marketingový ředitel společnosti Scrigno Holding S.p.A., říká: „Obliba řešení společnosti Scrigno a jejich začleňování do práce, jež se vyznačuje nejen vysokou estetickou hodnotou, ale také touhou vzbudit emoce prostřednictvím architektury opět prokazuje jejich univerzálnost. Tím, že se zapojí do koncepční vize, dokazují, že jsou schopné překonat základní konstrukční potřeby a reprezentovat ducha bydlení napříč jejich dynamickou lehkostí.“

Author: matteo