Společnost Scrigno pro komplex Parchitello Alta

Řešení značky Scrigno, která představují prestižní projekt Parchitello Alta, jejž podporovala a uskutečnila společnost GIEM s.r.l. se sídlem v Bari: dílo vysoké estetické a environmentální hodnoty, jež se zrodilo ze stavební sanace 48 rodinných domků a 63 apartmánů z počátku 90. let, na ploše 95 000 m2, jen pár kroků od moře v obci Noicàttaro, v provincii Bari.

Tyto rafinované konečné úpravy představují klíč k pochopení tohoto komplexu, jehož styl je subtilně středomořský: kontext, který je tvořen obloženími z přírodního kamene, podlahami ze dřeva a mramoru, týkovými plošinami okraje bazénu, řemeslnými obrubami a dveřmi, které charakterizuje příjemný pocit klidu a rovnováhy, který je vyvolán harmonickou rozmanitostí vzácných materiálů tvořících konstrukci.

Obytné centrum je dokonalý příklad současné architektury, jež se vyznačuje tvary z opracovaných plastů a modelovanými do detailů, které podtrhávají pečlivou texturu materiálů, jež zdůrazňují moc konstrukce. Projekt si klade za cíl realizovat vysoce ekologicky udržitelný a energeticky účinný komplex, v němž vytříbenost monolitického a lineárního stylu hraje ústřední roli. Od návrhu po realizaci bylo účelem architekta Furia, tvůrce projektu, využít jednoduchých a karteziánských tvarů stávajících konstrukcí, aby se opět zhodnotily z hlediska architektonického designu a přitom zvýšily pohodlí bydlení s řešeními šitými na míru člověku.

Koncepce obytného prostoru odráží unikátnost fasád, jimiž se táhne jako červená niť čistoty a linearity: toto je základní myšlenka projektu Parchitello Alta. V tomto smyslu urbanistická geometrie exteriéru, vyznačující se rozsáhlými plochami zeleně a bazénů, cestičkami pro pěší a společnými prostory, nachází přirozenou rovnováhu v interiéru, do nichž byly šikovně vloženy stavební pouzdra Gold a Essential od společnosti Scrigno. V této souvislosti byla vybrána řešení společnosti Scrigno kvůli své mimořádné schopnosti převést přesnou podstatu exteriéru do interiéru domu, prostřednictvím procesu minimální interpretace prostor. Výjimečná pevnost tradiční řady Gold co do materiálů a konstrukce a podstata součástek stavebních pouzder a dveří Essential, maximální výraz renomované řemeslné kvality značky Scrigno, odrážejí estetické potřeby díla, přičemž modelují osobní prostředí, ale současně jsou v dokonalém souladu s architektonickým stylem, jež z péče věnované detailům dělají její milník. Uvnitř komplexu se spojují masivní a zvýrazněné objemy do transparentnosti, jež modelují prostor, přičemž vytváří ladné propojení mezi estetickými hodnotami moderní architektury a minulostí, ve prospěch příjemného kontrastu času a stylu s okolní krajinou.

Architekt Giuseppe Furio, projektový manažer, říká: „Výběr společnosti Scrigno jakožto dodavatele, spočívá v dokonalosti jejích řešení: podle mého názoru je Scrigno nesporným lídrem v odvětví, co se týče kvality a výkonu v průběhu času. Navíc filozofie firmy dokonale ladí s mou myšlenkou projektu: sada čistých objemů, světel a stínů, jež je schopná formovat intimní prostory a funkční zóny, a zároveň brát ohled na životní prostředí a člověka. V projektu Parchitello Alta se luxus stává udržitelným: všechny volby týkající se návrhu, stavby a projektu mají skutečně jasný cíl dosáhnout maximálního komfortu, co do bydlení a energetické účinnosti třídy A+.

Francesco Bigoni, marketingový ředitel společnosti Scrigno Unipersonale S.p.A., říká: „Jsme hrdí na to, že naše produkty byly vybrány, aby tvořily součást tohoto prestižního urbanistického díla, jenž se vyznačuje rafinovaným středomořským vkusem. Uvnitř každého bytu komplexu přispěla řešení společnosti Scrigno k modelování prostorů tak, že reagovala na velmi vysoké požadavky bydlení a zároveň byla instalována jako symbol moderního a minimalistického designu, v souladu s nejnovějšími trendy vybavení interiérů. V prestižním rámci projektu Parchitello Alta společnost Scrigno zprostředkovala praktičnost a vytříbenost, čímž nabídla inovativní a moderní řešení uzpůsobené potřebám současného způsobu života.

Author: matteo