Essential Battente – Prahy

Epochy a styly minulosti, které se setkávají, aby dále žily v souladu. Tlusté zdivo, s bílou omítkou, které na svých bedrech nese staletí historie. Starobylý venkovský statek pár kilometrů od Prahy obklopený zelení byl nově zrekonstruovaný a rozšířený, do obývacího pokoje přibyla pracovna a odpočinkový prostor. Velká propojení a přírodní materiály vytvářejí plynulé spojení rozlehlé venkovní zahrady s interiéry ve znamení současného rustikálního stylu.

Pro zachování této přirozené charakteristiky musely dveře rozdělující obývací prostor od pracovny dokonale splynout s tapetami na stěnách. Použití se stěnou splývajících zásuvných dveří z řady Essential Battente značky Scrigno umožnilo dosáhnout perfektního zamaskování. Dveře v neutrálních a přírodních tónech mají povrchovou úpravu ve stejném barevném odstínu jako je stěna, v které jsou zasunuté. Také dotykový pocit je stejný, díky možnosti povrchové úpravy dveřních panelů materiálem podle vlastního výběru. Mohou být lakované, natírané nebo pokryté tapetami, přesně stejným způsobem jako je stávající povrch. Existuje ale i možnost upravit povrch dveří z každé strany jiným způsobem, což umožňuje dokonalé splynutí s dvěma druhy prostředí, kde jsou zasazeny.

Zatímco vstup do nového prostoru, v kterém se nachází prostorná odpočinková zóna, je řešen s použitím modelu dveří Essential. Se stěnou splývající posuvné dveře se skleněnou výplní která nechává do interiéru proudit světlo a umožní očím kochat se pohledem ven. V této místnost se vstupem do venkovní zahrady je místo pro wellness, relaxaci, studium, přijímání hostů a pěstování rostlin i v nejstudenějším ročním období.

Anebo mohou architekti během rekonstrukce použít dveře jako malířské plátno: je to nástroj, kterým lze vyjádřit pocity, vize a preference a zhmotnit vlastní umění v konkrétním prvku. Volba dekorace či tapet může radikálně změnit "pocit" v místnosti a možná i náladu těch, kteří v ní žijí.

Problém nastává, pokud se stěny musí přerušit, aby se vytvořil prostor pro dveře. Riziko v těchto případech spočívá v tom, že se sníží dojem interiérového dizajnu. Tuto nepříjemnou okolnost lze vyřešit modelem splývajících dveří Essential Battente nebo do stěny zásuvným dveřmi Essential Posuvné které dokážou "spojit" dveře se stěnou a dokonale s ní splynout. Dveře jsou prakticky neviditelné: absence zárubní i krycího rámu a povrchová úprava panelu se stejnou povrchovou úpravou umožňují, aby se dveře se stěnou spojily v jediný designový prvek. Interiér tím získá kontinuitu a získá tak všeobklopující teplou intimitu. Přítomnost dveří prozrazuje jen diskrétní klika.

Výsledkem jsou chameleonské a diskrétní dveře s nepřeberným množstvím různých aplikací. Tapety, které pokrývají starobylé stěny tak mohou i nadále dodávat obývacímu pokoji svou původní starobylou atmosféru. Kouzlo, které by byla škoda přerušit a které díky neviditelným zárubním a krycímu rámu může nerušeně pokračovat.

Vizuální a dotykový design platí i pro opačnou volbu jako je vytvoření "neviditelných" celoskleněných dveří, ne proto, aby maskovaly, ale proto, aby ponechaly ničím nerušený výhled do prostoru. Splývající do stěny zásuvné dveře Essential od firmy Scrigno vám umožní uplatnit to nejefektivnější řešení vhodné pro styl, který chcete vytvořit.

Author: michele